Brisas Real Estate

Sport

Den spanska sydkusten är ett ypperligt område för en aktiv semester och inom räckhåll för dagsturer finns det flera olika typer av aktiviteter, både för den adrenalinsökande och för den mer stillsamma.

Vandra i Spanien – vandring i bergen på solkusten är en upplevelse

Längs hela den spanska solkusten tornar bergstopparna upp sig just innanför kustremsan. Rena rama drömmen för den som vill vandra i Spanien. Många av våra gäster väljer att vandra på de många vandringsleder som finns, men nästan lika många väljer att ge sig ut på egna upptäcktsfärder.

Det bästa vandringslederna kan du hitta på www.marbellatrails.com

 

Gibraltar – gör en uppskattad utflykt

Gibraltar är ett brittiskt territorium beläget på södra delen av Pyreneiska halvön, vid Gibraltar sund. Bland sevärdheterna ses till exempel Gibraltar Museum och den vackra droppstensgrottan St. Michaels grotta. De apor, makaker, som bor på Gibraltarklippan har blivit kända.

Här finns två delfinsafaris tillgängliga. De är båda utmärkta sätt att få se vilda delfiner. Trots att Gibraltar är medlem i EU handlar du taxfree här och alkoholen är synnerligen prisvärd även tobak, kläder, perfymer, smycken etc.

Fakta:
Gibraltar är ett brittiskt översjöiskt territorium beläget på södra delen av den Pyreneiska halvön, vid Gibraltar sund. Gibraltar har en yta på 6,8 km² och en nordlig gräns med Andalusien i Spanien. Gibraltarklippan är ett viktigt landmärke i regionen. Vid dess fot ligger det tätbefolkade stadsområdet med nästan 30 000 lokala invånare och utländska medborgare.[1]

 

Cykelsport
Områdena runt Puerto Banús och Marbella erbjuder bästa förutsättningar för cykelsport. Läs mer på www.marbellarentabike.com

 

Kite/wind surfing
Ett av Europas bästa ställen för surfing. Ligger 45 minuter från Marbella. Efter en heldag med skärmen på stranden, varför inte avnjuta en kvällen i Tarriffa old town med shopping, mat och dryck.

 

Bilkörning / Banracing

www.ascari.net

 

Sierra Nevada – Skidåkning
Knappa två timmar bort så hittar du Sierra Nevada Ski Resort där du kan få en paus från värmen och njuta av utförsåkning. Totalt så finns det 115 pistar & 21 olika liftar, och säsongen sträcker sig från 1/12 till 2/5.

Sierra Nevada Ski Resort http://en.sierranevada.es/

 

Sierra Nevada (”den snöklädda bergskedjan”) är en bergskedja i Andalusien med 20 toppar på över 3000 meter. Den högsta heter Mulhacén. Sierra Nevada är Europas sydligaste skidort.